Tuesday, 17 May 2011

kepada pembaca sekalian.

*bajet ramai pembaca kau. over betul. -_______- . sejak kebelakangan ni, sy mulai malas dah nak update blog. haihh. bersawangsawang je. kejapkejap, *amik vacuum. hahhh, selesai. okey dah fedup. salammmmmmmmmm.

Saturday, 7 May 2011

Sweet 15 of MINE :)

ON 7th OF MAY.
 *Hamboiii nyaaaaah, bersemangat betul -,-"

Wah, start pukul 10mlm on 6th, dah bertubi-tubi org menghantar SMS dan membuat panggilan utk mengucapkan Selamat Ulangtahun. Tetapi! Tetapiiiiiiii, mereka keep on bercakap "dah tua dah". Hey!! Aku panas betul la, mcm lah dorg tu tak tua! Dorg tu beruban, berjanggut, berjambang, berbulu...*berbulu? tak sedar pulak! Ishh belacan betul kan dorg nih. Nasib baik dlm fon, and ketika tu sy berada dlm mood yg baik. Haaaaa selamat, kalau tak....  

WACCHHHAAAAAAAA!! haa, terkejut tak? MUAHAHAHA!

Tak tak, sejujurnya sy sgt terharu dgn keprihatinan rakan-rakan dan semua yg sudi mengorbankan kredit mereka utk call, 3G, SMS, MMS, Ramli MS, Ramli Burger dan P. Ramlee semata2 utk meng'wish' happy birthday kepada sy. Aww! Love youuu all lah. Thank you sgt2 *Nak bangga kejap. Kembang sikit hidung. hihi Ok dah cukup* Online FB, huh! ramai org wish birthday sy. sampai tercicir2 kat luar laptop ni. Dah pyh nak kutip satu2. *over je kau husna. Thanks semua. -______-

Sedihnyaaaaa ;( bila ada orang tu tak wish. sampai hari ni aku tunggu. ko lupa eh? hmm. okey tape. ko busy. aku faham.

Alhamdulillah, 15 tahun dah umur sy. Mudah-mudahan dipanjangkan lagi, sbb sy nak kahwiiiiinnnnn wehhh! Nak ada anak, nak ada cucu, *gedik kau. Eh tak tak. Nak berbakti kepada ibubapa dan keluarga dan masyarakat, agama, dan negara dulu. Haaaa baru lah betul :P
Sy berdoa kepada Allah s.w.t agar dikurniakan kehidupan yg bahagia dan sejahtera di dunia dan akhirat disamping org2 yg sy cintai. Insyaallah. Amin :)

Saturday, 30 April 2011

Tolong Bantu Saya, Saya Sedang Lapar Gila Kott! ; (

da ta bole tahan. hohh my! ahh!(hai,lain mcm pulak joyah ni)
apanya? org lapa la.
dala lapa, ditambah pula dgn sakit perut yg melampau! mmg aku ta rasa macam na mati skrg ni.
mama...aunty nani...aunty ruby...aunty aniza...
ayah...uncle wira...uncle kami...uncle nazri...
(maaf tersebut nama parents yg tiada kena mengena lgsung dgn penyakit sy sekarang ni.)
ohmagad! da ta bole tahan.

yak?
sy bukan na yak la.

sapu minyak angin? oh no no. jgn suruh sy sapu minyak angin sbb sy lebih rela berpeluhpeluh menahan sakit perut drp sapu minyak angin ke manamana anggota tubuh bdn sy.
kpd yg selalu sapu minyak angin tu, korg ta rasa PEDAS ke?
kwnkwn selau ckp, "cuna! ta pedas la. mana ada minyak angin yg PEDAS. berangin je. rasa berangin tu la yg buat kau rasa lega."
ahhh! idontcareatall! sy ta rasa BERANGIN pun, rasa PEDAS je. HOT AND SPICY!
kalau mknn pedas, mmg favourite lah kn. tp minyak angin, PHEWWW... mintak maap la nyah. mak ta bole terima. HAHAHAHAHAHAHA (diam!)
adoidoidoidoi perutku yg byk lemak berkrim disukai ramai, chill la. ta pyh na sakit sgt boleh kan?ADUH!

sy na pergi bergolekgolek kt jalan besar dpn rumah ni jap. manatahu bole hilangkan rasa sakit perut ni.

*kang ta semena-mena bukan sakit je hilang,perut hilang,dgn kau kau sekali hilang,cuna. -____-

I Think I'm Crazy Over It


ooooiiiii, cool gilaaaa kaannn? HAHA, nyumynyumy. tp tp tp tp tp kn kn kn, insyaallah gumok akan datang caricari husna. maka, menebalah muffinmuffin(lemaklemak* coversikit. maluu) dlm perut sy. caitttt, tape. tak kisah. asalkan boleh makan. rugilaaa, sape yg ta penah makan. dalam banyakbanyak chocolate yang korang tengok kt pasar raye tu, baik korang pilih je this one. konpem tak rugi. meletup gituuu. phewitttt. -_______-
okey lahh. byee. :DD 

Thursday, 28 April 2011

A Little About Everything

Kali ni, sy berminat utk bercerita sedikit tentang shbt2 yg mungkin bole sy katakan teman hidup dan mati sy :D Setelah sy berkongsi suka duka bersama mereka, siapakah mereka yg sy kenali?oppss :)

okey.

First :
Siti Nur Zulaikha Bt Hisham.

Anak sulung drpd 4 adik beradik. mempunyai bentuk badan yang sedang2 saja. ( yg SEDANG2 saja.. yg SEDANG2 saja :D ) seorang yg menjaga penampilan. sgt prihatin terhadap rakan2nya. sgt kuat mkn. sy pun ta tahu apa jenis perut dia. alam flora atau mungkin alam fauna atau mungkin juga alam MAK! HAHA, sedikit EKSYEN, kdg2. sgt kelakar,kelakar,kelakar dan sgt spontan. kalau dia tade, boring yg amat. berbakat dalam seni NYANYIAN. Sgt bijak berkata2 dan mengemukakan hujahnya yg merepek sama ada dlm bahasa melayu, BAHASA ENGGERIS KELING ataupun dlm loghat kedahnya yg sgt pekat dan Kaw! HAHA. menari seperti seorg gumok yg ketandusan air mineral dan juga energy! HAHA. MAAFF! :)









Second :
Nurul Liyana Zaki.
Ohh, ni susah skit nih, HAHA ketinggian sederhana, kurus, tetapi selalu mengatakan dirinya gumok! bertudung ayu. anak kedua, juga kakak kepada 2org adik2nya. sgt sensitif. garang. Ego kdg2,tp sbnrnya sgt lembut hatinya,eceh! (kena cover balik doe, mampos aku!) mempunyai pengetahuan tntg agama yg mendalam. ayat2 yg dikeluarkan adalah sgt SPICY CHICKEN MCDELUXE serta menusuk ke dalam sanubari. ceh! HAHA sgt sporting sbnrnya. memahami rakan2, ketika moodnya ok sahaja! be clear, ketika moodnya oke shj. jgn tegur dia ketika muka nya sperti harimau betina yg baru melihat suaminya berkhalwat dgn harimau betina yg lain. HAHA no no, i mean, time dia mrh, jgn la tegur dia even 'Hi! :D'. Mampus ta lyn, dia ta kan reply punya. HAHA kejam gila kau yana. seseorg yg sgt RAJIN, even kemas kelas ke, pegi aktiviti sekola ke, study ke, buat homework ke. sgt bersungguh dlm apa jua pkrjaan. ecececece :DDD matang dlm aspek2 kehidupan. HEHE selesa utk didampingi. Oh yes, yg penting, dia sudah berpunya :) WAHAHA. 


Third :
Nur Nabihah Norizal
Fourth:
Wan Amirah Baseri
Fifth:
Nuha Shukri
saya tidak mengenali mereka bertiga sepenuhnya. jadi, takut sikit nak memberi hujah2 tentang mereka. =,=!.


Apa2 pun,honestly,mereka adalah org yg mengisi kekosongan hari2 sy.

p/s: maaf kalau ada yg tidak benar,mungkin sy perlu lebih mengenali mereka. :)




Friday, 15 April 2011

babablacksheep. :]

haihhh, besawang2 suda. ohh cuna, please jgn jadi pemalas. =,=! .
whatevrha. ada aku kesah? HAHA. nak stolimoli je nie. hari KHAMIS. tanggal 14/04/2011.
jam 3.00 ptg. :) kitorg gi jalanjalan. hihi! beshhh. ngn kwn2 yg GILAGILA. OMG! terlalu bising kot.
yg zul qeja gelakkkkk. hadoii. lawok sungguh noh zull?? hadoii. kejapkejap. nak boh gambo. merekameraka tetapku kenang sampai mati!. :)






 p/s : gambo2 lain akan diupload kemudian. :).
ILOVEUALOTSSS!
Muahmuah! sayang koranggg.

Thursday, 31 March 2011

i'm back people :DD

Nm : Noorhusna Bt Abd Halim
Dateofbirth : 07/05/1996
Placeofbirth : Hospital Besar Sg.Petani

hee :DD. assalamualaikum. atlast, tedorong juga utk menjadi blogger. penglibatan saya utk menjadi blogger ni disebabkan & di pengaruhi oleh kanankanak yang selalu meng'update' blognya. HAHA. dan dari situ saya berminat dan semakin berminat utk share apa yg patut di'share'kan. oh ya, i admit. i bukanlah org yg rajin meng'update' blog. forsure, anda akan sangatsangat bosan utk membaca blog saya. jika perkara sedemikian berlaku, jgn baca blog ini lagi. :DD. thank you.

the apple of my heart.

                                                                        ILOVEUALOTS.
My Daddy : Abd Halim Bin Md Noor. ayah paling hensem dlm dunia. ;) . thanks for the love and care dad. :) pandai ayah aku edit. pic dia. =,=!.
My Mummy & My Second Brother : Harison Hashim & Haziq Halim. I jes want you to know that i reallyreally lovelovelove both of u. :)
Abg Sulung : Izzat Halim. yeahh, HAHA. beliau sesangat kedekut. sesangat perahsia. sesangat rockstar. anyway. i still love u. :)
My Lil Brother : Ikhwan Halim. handsome boy. :) adik yg sgt sweet. dulu la. skrg adik da besar. ily too syg. ^^,


p/s : namanama dan photos yang lain akan dimasukkan later k.

 

Friday, 25 March 2011

baru buat blog. (:

assalamualikum, hihi. :).
teruja, bedebar, suma ada. bercampur baur ahh.
baru jea buat blog. cam tiada idea lagi. hmm.
actually, i masih blur dgn dunia blogger ni.
sapa pandai. AJAR i k. i tatau satu haprak pn. =,=!
buat malu je. tp, i yakin. one day, ramai baca blog i.
HAHA, perasan suda.
ermm, *blurblur... tatau na tulis apa.
ukelah, babai!. :). HAHA.